Старчески дом  в Тайван предизвика голям скандал, след като нае услугите на стриптизьорки, за да организират шоу за възрастните хора - много от които бяха в инвалидни колички, пише Lad Bible.

От дома за пенсионирани ветерани обясниха, че изборът им да наемат стриптизьорки за обитателите е бил да отпразнуват Есенния фестивал. Кадрите бяха заснети от участник и качени в социалните медии, след което бързо станаха вайръл онлайн.

Видеото започва със засукана млада стриптизьорка, която се разкрачва току пред очите на възрастен мъж . След това тя се изправя и започва танц в скута на обитателя - който е в инвалидната си количка. Дружно ръкопляскане и насърчаване може да се чуе на фона на музиката, която свири на заден план.

Момичето започва да подскача нагоре-надолу пред стареца точно преди той да стисна гърдите ѝ - което води до избухване на смях и възгласи от малката тълпа. Малко преди да прекрати танца си, екзотичната изпълнителка целува пенсионера по темето.

 

 

След като клипът изтече в мрежата, държавното съоръжение за пенсионирани военни беше подложено на критика и впоследствие пусна извинително изявление, което гласеше: "Намерението на събитието беше да забавлява обитателите и да ги направи щастливи, съжаляваме ако има обидени."

Говорителят на учреждението призна, че определени движения от танцьорката са били "твърде ентусиазирани" и че трябва да бъдат "по-предпазливи", когато планират бъдещи събития. В същото време, много хора използваха социалната мрежа, за да споделят мнението си по въпроса.

Имаше и такива, които защитиха решението на старческия дом:

"Какъв е проблемът тези мъже да имат едно последно забавление, преди наближаващат смърт?" Друг коментиращ насочи вниманието към очевидното удоволствие на старците по време на шоуто: "Не знам, но дядото изглежда се забавлява. Също така се вижда, че всички останали пляскаха с ръце".

Други обаче побързаха да нарекат ситуацията неподходяща: "Това е глупаво и нелепо. Какво ще кажете да се отнасяте към възрастните хора с полагащите им се достойнство и уважение".

 

Превод и редакция: БЛИЦ!

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук