Виктория, племенницата на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, не изключва възможността Сергей и дъщеря му Юлия да не са живи вече, съобщават световните издания. По този начин тя е коментирала въпроса дали изчезването на руснаците може да е свързано с тяхната смърт.

Според думите на Виктория, тя отдавна не е общувала нито със Сергей, нито с Юлия. "Да, може да се предположи, че те не са живи. Защото те знаеха за смъртта на баба - поне ни увериха, че определено са информирани. Но от тях няма нито съболезнования, нито цветя, нищо подобно няма от тях", разсъждава племенницата на Скрипал.

В същото време Виктория смята, че ако Сергей и Юлия са живи, то те живеят в базата на британската лаборатория Портън Даун. Бащата и дъщерята са настанени отделно един от друг.

Освен това, през юни 2020 г. вестник The Sunday Times, позовавайки се на британски правителствени източници, пише, че Сергей и Юлия са се преместили в Нова Зеландия.

Британските власти твърдят, че двамата са били отровени на 4 март 2018 г. с нервнопаралитичното вещество "Новичок", разработено в СССР, при операция с участието на служители на ГРУ.

Лондон смята, че нападението е било съгласувано от висшето ръководство на Русия. Москва отрича да е замесена в инцидента със Сергей Скрипал и дъщеря му.