Отиващата си 2016-та година е направо мрачна за италианските астролози,  екстрасенси, гадатели на карти и всевъзможни други касандри, тъй като през нея те не успяха да  уцелят абсолютно нищо. Ами не предвидиха нито избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, нито оставката на правителството на Матео Ренци, камо ли победата на Португалия на Европейското първенство по футбол или  пък италианските медалисти на  Олимпиадата в Бразилия. Това написа вчера черно на бяло в годишния си доклад Италианският национален комитет за контрол на твърденията на псевдонауките /ЧИКАП/, който следи изкъсо изцепките на апенинските оракули. 
Интересното е, че единствената, която преследвачите на касандрите между Алпите и Сицилия похвалиха донякъде,  е нашенката Теодора Стефанова. Защото тя била почти познала избора на Тръмп за президент, посочвайки на 30 декември 2015 г. в интервю за в. „Гадзета дело спорт“, че той ще бъде човекът на републиканците в надпреварата за Белия дом.

Но българката, която съгледвачите на ЧИКАП слагат обикновено в десятката на италианските гадатели, не била отишла докрай, тъй като била заложила на Хилъри Клинтън като краен победител.  Но докато за Тръмп Теодора била на крачка от истината, според „контрольорите на псевдонауките“ тя се била издънила страхотно в спортните си пророкувания. Защото била предвидила поне бронзов медал от Олимпиадата в Рио Де Жанейро за плувкинята и любимка на италианците Федерика Пелегрини. А русокосата и снажна хубавица се оказа „абонирана“ все за четвъртото място в дисциплините, в които участва!

Но като провал №1 на най-изявените гадателите на Ботуша за 2016-та хората на ЧИКАП определят пророкуването им, че през нея хубавата бивша министърка на реформите и вицепремиер в новото италианско правителство Мария Елена Боски ще си роди момченце. При това без да се омъжва или да живее под един покрив с постоянен партньор. „Но 2016-та вече си отива, а Боски даже не е още бременна!“ – заключи вчера многозначително в. „Кориере дела сера“ в коментара си на доклада на ЧИКАП. 

Пожар погуби край Бари 11-годишно момиче - българче

Единайсетгодишно момиче – българче загина ден преди Нова година от задушаване с въглероден оксид в съня си в селището Конверсано, намиращо се недалеч от южния италиански град Бари. Причинилият смъртта на детето отровен газ се появил в резултат на пожар в малкия апартамент, където то живеело с майка си и баща си – имигранти от България и ратаи в близък чифлик. За съжаление повиканата от съседи линейка откарала момиченцето в близката бърза помощ вече мъртво. Според дошлите на място огнеборци най-вероятно жилището лумнало след падането на стария семеен телевизор на земята и предизвиканото от удара късо съединение.

Източник: Монитор