В шокиращо видео, заснето от полицейска камера, служители на реда от Солт Лейк Сити, щата Юта, стрелят в гръб по 22-годишен мъж най-малко 20 пъти. Жертвата е бил заподозрян във въоръжен грабеж на стриптийз клуб и се е опитал да се скрие от местопроизшествието.
Бернардо Паласиос-Карбаял е застрелян на 23 май в резултат на полицейското преследване. Според "Солт Лейк Трибюн", обирджията забелязал полицаите, докато напускал мотела и се втурнал да бяга.

„Покажи ми ръцете си!“, крещи един от полицаите към Карбаял в началото на преследването, а след това изисква от него да „хвърли“ определен предмет, видян в джоба му. Впоследствие полицаите откриват огън, стреляйки по мъжа в гръб и той пада на земята. Един от полицаите отново крещи на Карбаял да си покаже ръцете.

Според властите, след инцидента до тялото на заподозрения е намерен пистолет - въпреки че съдейки по записите от камерите на офицерите, преследващи Карбаял, той не се е опитвал да открие стрелба.

„Не трябваше да го убиват", казва в интервю сестрата на починалия Елза Карина Паласиос - Нямаше нужда да стрелят по него толкова много пъти. Той е бягал, той просто се е уплашил".

В момента полицаите, които са стреляли по Карбаял са в административен отпуск. Разследването на инцидента продължава.

Превод и редакция: БЛИЦ