Повече или по-малко мирно преминават протестите в Гомел, Витебск и Гродно, като там са задържани няколко души, а най-масовите акции са в Минск, където има грандиозни битки по улиците между протестиращи и служителите на реда, съобщават световните издания.
В градовете на Беларус протестите, започнали след президентските избори, не отшумяват. На улиците избухват масови безредици, а силите за сигурност задържат демонстранти.

В Минск основните протести се провеждат в близост до метростанция „Пушкинская“, където специалните сили с щитове карат хората да се разпръснат.

"Самият град е напълно пуст, по-лошо, отколкото в разгара на пандемията. Хората са се събрали в кварталите. На една от улиците полицията е пристигнала с обичаен автобус от градския транспорт и пристигайки на автобусната спирка, са започнали да бият хората, които били изненадани и нямали време да избягат “, разказва очевидец в мрежата.Собствениците на автомобили създават изкуствени задръствания. Някои шофьори са измъквани насилствено от колите от полицаите и задържани и бити. Според информацията, някои от протестиращите са преследвани от специалните сили дори във входовете на жилищните сгради.Сблъсъци се случват и по булевардите на Рокосовски и Дзержински, където полицията използва гумени куршуми.