Един от предалите се в плен в завода "Азовстал" се оказа боецът на "Азов", заплашвал да убие чеченския лидер Рамзан Кадиров и да "изнасили групово" неговите дъщери. 

Седейки в катакомбите, той записа видеосъобщение, в което обеща да убие лидера на Чечня и да се изгаври с дъщерите му.  

Известно е, че "безстрашният украински войн" се казва Давид Георгиевич Касаткин. Рподен е в Мариупол през 1996 година. След завършването на училище той постъпва в редиците на "Азов". По време на обсадата на "Азовстал" Касаткин се запомни с това, че написа обръщение до "Кадиров и неговите кучета". В него той обещава да се разправи с лидера на Чечня. 

"В първите дни на бойните действия в ръцете му попада полковник на ВСУ, който е отговарял за отбраната на крайбрежието - Касаткин го разстрелва. По-късно, седейки в подземията на "Азовстал", Давид пише обръщение до "Кадиров и кучетата му", в което обещава да убие лидера на Чечня и "котилото му от прасенца сукалчета",а дъщерите му "да изнасили групово"", пише Readovka.

След попадането си в плен азовецът е бил помолен да си свали дрехите и да си покаже татуировките. По тялото му имало място както и за цитат на Леонид от филма "300", така и за главата на дявол и жизнеутвърждаващата фраза - "убий всички".

В социалните мрежи се пише, че плененият азовец е Давид с прякора Химика. Той е известен като мариуполски ММА състезател от "дворен мащаб. По думите на самия Химик, лидерът на Чечня е обявил награда за главата му. 

"Казват, че "Ахмат сила" вече обсъждат конкретната му евакуация и екстрадиране", смятат коментиращите.  

По-рано руското министерство на отбраната съобщи за пълното освобождаване на територията на "Азовстал". От ведомството разказаха, че въоръжените сили са поставили под свой контрол подземните съоръжения на предприятието, в което са се били окопали украинските бойци. Също добавиха, че от 16 май насам в плен са се предали 2439 азовци и украински военни.