През януари 2019 г. 39-годишният Джуси Смолет съобщи за нападение от двама мъже, за които твърдеше, че го нападнали пред апартамента му и крещяли про-Тръмп лозунги по време на атаката.

Защитниците му от своя страна твърдят, че това е истинско нападение и че техният клиент наистина е бил жертвата.
 


В обвинението се твърди, че Смолет е платил на двама братя, родом от Нигерия, 3500 долара, за да го нападнат, за да привлече вниманието към кариерата си, защото не бил доволен от заплатата си в телевизионния сериал "Империя", което е история за хип-хоп династия. Междувременно ангажиментът му в този проект бил отменен.

Смолет пък твърди, че е платил парите, за да му стане един от братята негов личен треньор. Той казва, че е искал да бъде физически готов за заснемане на видеоклип.

Според Би Би Си, на първото изслушване прокурорът Дан Уеб заявил, че актьорът „разработил таен план, според който е извършено престъпление от омраза, извършено от привърженици на Доналд Тръмп“. Твърди се, че са имали генерална репетиция за цялата сцена и Смолет карал братята да крещят расистки и хомофобски лозунги по време на атаката.

Той им наредил да купят ски маски, червени шапки и въжета. Той бил хоспитализиран с леки наранявания след нападението и напуснал болницата на следващата сутрин. Той казал, че е бил бит с юмруци и крака и че върху него била излята неизвестна течност, за която се смята, че е белина.

Ако бъде признат за виновен, Смолет може да получи до три години затвор. Въпреки това, тъй като не е бил наказван преди това, има възможност за условна присъда, наказание със социална благотворителна дейност или лишаване от свобода за по-кратък срок.

Превод: БЛИЦ