Принц Хари се почувства отегчен и поиска да се върне във Великобритания, тъй като се почувствал ненужен на новото място. Това съобщи в. "Дейли стар".

35-годишният принц Хари и 38-годишната му съпруга Меган Маркъл се преместиха с едногодишния си син Арчи в Лос Анджелис, Калифорния, в края на март. Преди това те живяха в Канада. Според изданието херцогът на Съсекс е имал трудно преместване. Неговата приятелка Джейн Гудол разкри пред репортери, че „той смята новия си живот за малко сложен“.

В четвъртък, 7 май, принц Хари се е оплакал пред приятелите си, че му липсват армейските времена и е усетил, че „целият му живот е обърнат с главата надолу“. Той добавил, че е объркан от всички промени, настъпили след отказа му от кралските привилегии.

Ричард Фицуилиамс, който от много години наблюдава живота на кралското семейство, каза пред изданието, че принц Хари може би се чувства безполезен на новото място. „Хари безспорно е щастлив, че е с Меган и Арчи, но, ако всички най-нови репортажи са верни, то част от него иска да се прибере вкъщи“, каза журналистът.

Фицуилиамс подчерта, че херцогът на Съсекс няма нищо, с което да се занимава, тъй като поради пандемията неговият личен проект - спортни състезания за ветерани от Invictus - е отменен, а стартирането на благотворителна фондация със съпругата му е отложено.

„Той обича да прави нещо полезно и се посвещава изцяло на това. И в Холивуд той вече не може да направи нещо, което да помогне на обществото, особено на обикновените хора”, обясни наблюдателят.

На 1 април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да действат като членове на британското кралско семейство. В следващите 12 месеца те ще могат да разчитат на помощта на бащата на Хари, принц Чарлз, който ще заплати разходите на сина си и снаха си от лични средства.

Превод: БЛИЦ