При засилени мерки за сигурност погребват Алексей Навални в Москва. Множество хора се събраха, за да изпратят руския опозиционер в последния му път. На поклонението бяха родителите на отявления критик на Владимир Путин. Липсваше обаче съпругата на Навални – Юлия, което породи въпроси къде е тя.

За Юлия Навалная е известно, че през последните няколко години живее извън Русия. През лятото на миналата година в Русия бе съобщено, че тя ще бъде арестувана, ако някога се опита да влезе отново в страната, припомня Radio Free Europe.

Под заплаха: С викове посрещнаха ковчега на Навални, мистерия със съпругата му Юлия ВИДЕО

Навалная е била арестувана многократно по време на протести, свързани със съпруга ѝ и неговата активистка дейност,. Тя е била задържана два пъти през януари 2021 г. и на митинги в Москва, проведени в подкрепа на Навални, след като той беше вкаран в затвора при завръщането си в Русия.

След смъртта на опозиционера, Навалная се закле да продължи борбата на починалия си съпруг за „свободна Русия” и призова поддръжниците си да се противопоставят на президента Владимир Путин с по-голяма ярост от всякога.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук