Президентът на Русия Владимир Путин разкри за какво са си говорили с американския държавен глава Доналд Тръмп по време на неформалната си среща в кулоарите на форума на Г-20 в Буенос Айрес.

„С две думи аз му отговорих на въпросите, свързани с този инцидент в Черно море. Той си има своя позиция по тези въпроси и проблеми, аз – моя. Аз го информирах как виждаме въпросния инцидент”, съобщи Путин на пресконференция.

Той изрази съжаление, че не е имал възможност да проведе пълноценна среща с американския си колега, която, по думите му, била назряла отдавна. „Това е свързано със стратегическата стабилност, особено след като президентът обяви намерението на САЩ да излезе от Договора за ракетите със среден и малък обхват”, добави той.
 
Коментирайки решението на Тръмп да се откаже от предварително уговорената им среща, Путин заяви, че американският президент е „опитен и голям човек” и едва ли има някакви опасения.

Той изрази надежда, че срещата ще се състои, когато американската страна бъде готова. И подчерта, че не поставя предварителни условия за провеждането на подобни преговори.