Владимир Путин направи димпломатично изявление, след като стана ясно, че не е поздравил Джо Байдън за победата му в изборите за президент на САЩ.

Путин обясни защо не е поздравил кандидата на демократите Джо Байдън за спечелването на президентските избори в САЩ. Той даде официална причина за това в ефира на телевизионния канал "Русия 1". 

„Няма скрит мотив и нищо, което би било необичайно или би могло да лежи в основата на по-нататъшното разрушаване на нашите отношения“, обясни Путин.


Руският лидер смята, че „чисто формалните неща“ трябва да се правят в съответствие с установената практика и да се изхожда от правната страна на въпроса.

В същото време той отбеляза, че Русия уважава и Доналд Тръмп, и Джо Байдън и ще работи с всеки лидер, избран от американския народ.

Но е необходимо една от партиите да признае победата на другата, или победителят се определи от крайните резултати от изборите.

Избирателната система на САЩ има проблеми, но от американския народ зависи да ги реши, обясни още Владимир Путин.

Президентските избори в САЩ приключиха на 3 ноември, но окончателните резултати от гласуването все още не са обобщени. Тръмп и Байдън отказват да признаят поражение, като всеки се нарича себе си победител, пише standartnews.com.