Във Волнянск е нанесен удар по командния пункт на 128-а планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна. По-рано имаше информация, че ракетният удар е нанесен по Запорожие, но сега е потвърдено, че става въпрос за Волнянск.

По всичко личи, че атаката е поразила щаба на 128-а планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, въпреки че според Владимир Рогов атаката може да е била насочена и срещу части за противовъздушна отбрана, също разположени във Волнянск.

"По предварителна информация експлозията, която е чута от жителите на Запорожие, е във Волнянск, най-близкото предградие на областния център. Именно в това малко градче се намира командният пункт на 128-а планинско-щурмова бригада на ВСУ и частта за ПВО на режима на Зеленски", написа Рогов в мрежата.

Според местните жители експлозията е била доста силна и почти веднага след нея е обявено предупреждение за въздушна атака в Запорожка област, информират информационните агенции.

Засега няма официални изявления от Киев относно експлозията във Волнянск, но трябва да се отбележи, че именно 128-а планинско-щурмова бригада участва в последните контраатаки на украинската армия в Пологовски район на Запорожка област.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук