Успешното оцеляване на украинските диверсанти по време на атаката срещу Белгородска област е изненадващо.

В контекста на напрегнатата ситуация на границата между Украйна и Русия едно скорошно развитие заслужава специално внимание. Група украински диверсанти, които атакуваха района на Белгород, по невероятно съвпадение избегнаха значителни загуби. Подробностите за събитието остават поверителни, въпреки че някои подробности за това все още се съобщават, пишат чуждестранни медии.

По предварителни данни украинските диверсанти умишлено са подпалили трева, преди да нахлуят на руска територия. Може би именно тези действия са провокирали полеви пожар, в резултат на което мините (MOH), инсталирани на предполагаемия път на диверсантите, са изгорели.

Освен това, според военни кореспонденти, на пътя на диверсионната група е бил монтиран огромен фугасен заряд, който при необходимост можел да бъде взривен дистанционно. В случая обаче се е намесил човешкият фактор и взривът не се е осъществил.

В резултат на това диверсантите, както се казва, „наскочили дързостта си“. Вместо да станат жертви на мини и противопехотни мини, те се измъкнали от опасността, сякаш подчертавайки своето рисково и отчаяно поведение.

Това събитие подчертава сложността на ситуацията в региона и повдига въпроси относно сигурността на границата.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук