Тежките оръжия, доставени от Запада, нанасят значителни щети на вражеските отбранителни линии в ожесточени битки край Бахмут, казаха украински бойци пред Ройтерс.

Както отбеляза един от командирите на части, украинските въоръжени сили „разчитат много“ на тежка артилерия, включително полските оръдия „Краб“ и американската самоходна гаубица M109. 

Той отбеляза, че дори едно оръжие може напълно да обърне ситуацията, защото с помощта на едно такова оръжие може да се спре атака.

„Основното нещо е да се прицелите там, където трябва. Те (руснаците) мразят нашата техника. Това получаваме от нашите прихващания. Чуваме, че продължаваме да ги измъчваме, а те продължават да се чудят колко боеприпаси са ни останали ", каза боецът пред УНИАН.

Този месец украинските сили поеха контрола над селата Клещиевка и Андреевка близо до Бахмут, сега продължават тежките боеве на подстъпите към града, руснаците се опитват да си върнат загубените позиции.

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов разкри плановете на Украйна за деокупацията на Бахмут.

Той в частност каза, че украинските сили ще се съсредоточат върху прекъсването на всички пътища за снабдяване на нашествениците в тази посока. Те ще обградят града и едва тогава ще влязат в него, пише УНИАН.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук