Край Бахмут украинските военни с помощта на дронове унищожиха бойна машина на пехотата на руските окупатори, пише УНИАН.

Това съобщи вицепремиерът по иновациите, развитието на образованието, науката и технологиите на Украйна - министър на цифровата трансформация Михаил Федоров в Telegram. 

"Зрелищното поражение на техниката на окупаторите край Бахмут - украински дронове в действие. Бойците унищожиха бойна машина на пехотата с два FPV хеликоптера от армията на безпилотните самолети. Това е резултат от работата на операторите от звено Signum на 93-та механизирана Бригада от Холоден Яр“, каза той.

Федоров също така добави, че продължава работата по предоставяне на дронове на военните по цялата фронтова линия и подпомагане на производителите на БПЛА с мащабиране. „Ще има повече украински дронове“, подчерта той.

Както УНИАН съобщи, проектът „армия на дронове“ започна миналото лято. Той предвижда текущо закупуване на безпилотни летателни апарати, техния ремонт, както и обучение на пилоти.

Миналата седмица украинската безпилотна армия порази 56 руски оръдия, с които окупаторите се опитват да спрат контранастъплението - това е рекорд. Сред повредената техника са 41 танка и 34 бронирани машини.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук