Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън се понижи спрямо нивото от предходния месец, доближавайки се до най-ниската точка, откакто той встъпи в длъжност като държавен глава.

На този фон, администрацията му се опитва да създаде усещане за стабилност на фона на продължаващата криза в банковия сектор, пише Fortune, цитирайки проучване на Центъра за изследване на обществените въпроси за Асошиейтед прес и NORC.

NYP гърми: Хънтър Байдън прибрал милиони с помощта на къртицата от ФБР "Едноокия"

Според новите данни одобрението на президента достига 38% спрямо 45% през февруари и 41% през януари.

Рейтингът на одобрение на Байдън достигна най-ниската си точка по време на президентството му миналия юли – 36% - тъй като цялата тежест от нарастващите разходи за бензин и храни започна да помрачава сериозни настроенията на домакинствата в САЩ.

В същото време степента на доверие на руснаците към президента на Русия Владимир Путин е 79,3% според проучване на общественото мнение, направено от Общоруския център за изследване на общественото мнение, предаде БТА.

Социологическият център съобщава, че на въпрос за доверието към Путин положително са отговорили 79,3% от участниците в допитването, а 77% от тях одобряват дейността на руския президент.

Работата на правителството на Русия одобряват 52,3 % от участниците в допитването. Руският премиер Михаил Мишустин получава 53,5% одобрение за работата си, а 63,1% от запитаните имат доверие към него.

Проучването на Общоруския център за изследване на общественото мнение, което беше публикувано днес, е било направено от 13 до 19 март. В допитването са участвали 1600 пълнолетни руски граждани.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук