Има шансове демократът Джо Байдън или републиканецът Доналд Тръмп да бъдат избрани на президентските избори в САЩ. Но би било глупаво да отхвърлим това, което ни посочват настоящите социологически проучвания: независимият Робърт Ф. Кенеди-младши има по-висока популярност, от който и да е независим кандидат или кандидат на трета партия за едно поколение назад, пише CNN.

Според някои проучвания на общественото мнение Кенеди в момента има подкрепата на 22 процента от избирателите, а последният независим кандидат, който е имал повече от 20 процента подкрепа година преди изборите, е Рос Перо през 1992 г., който печели 19 процента от гласовете.

Проучване на New York Times и Siena College показа, че Кенеди младши има подкрепата на най-малко 25 процента от гласоподавателите в ключовите щати, в които Байдън победи Тръмп през 2020 г. - Джорджия, Аризона, Уисконсин, Пенсилвания, Невада и Мичиган.

CNN посочва, че най-вероятно Кенеди няма да е новият президент на САЩ, но допълва, че изборният му резултат ще бъде важен, тъй като може значително да повлияе на изхода от президентските избори в САЩ догодина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук