Встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Доналд Тръмп е голямо събитие за едно градче в Словения, от което произхожда новата първа дама, предаде БТА, цитирайки АП.
Жителите на Севница проследиха в кафенетата или в дома си на живо от Вашингтон церемониите, очаровани от появата на Мелания Тръмп. Вчера в градчето с около 5000 души започнаха тридневни празненства. Местните хора приветстваха всеки гост, пожелал да види къде е израсла Мелания.

На сайт, популяризиращ Словения - алпийската страна със смайващо красива природа - на челно място се чете "Добре дошли в родината на новата първа дама на САЩ!". Мелания Тръмп нае адвокатска кантора в Словения, която да защитава името и имиджа й, за да не бъдат използвани за нароилите се напоследък тук продукти.

Мелания Кнаус е родена през 1970 г. в Ново Место, но израства в близкото градче Севница, когато Словения е част от тогавашна Югославия. 20-годишна тя го напуска, за да гради кариера на модел. Предполага се, че за последен път е посещавала Словения през юли 2002 г., когато запознала родителите си с Доналд Тръмп хотел в курортния град Блед. Жителите на Севница поканиха американската президентска двойка на посещение.