Четири ракети са ударили днес украинския пристанищен град Одеса, съобщава Ройтерс, цитирайки изявление по телевизията на говорителя на областната администрация Сергий Братчук.

"Одеса току-що беше обстрелвана от ракети. Засега, разбира се, няма точна информация", каза той.

Братчук призова жителите на Одеса да не снимат и не публикуват резултатите от стачките в социалните мрежи, предава "УНИАН".

"Противникът отново показа подлостта си и долетяха няколко ракети. Всички подробности все още се уточняват. По-подробна информация ще бъде предоставена след определено време", добави той.

Още 4 експлозии са чути в района Возненски.

"4 експлозии са чути на територията на район Вознесенски. Ръководството на РВА призовава жителите на квартала да реагират на алармените сигнали", се казва в доклада.

В същото време на страницата на Вознесенска РВА във Фейсбук се отбелязва, че регионалната военна администрация моли гражданите „да бъдат особено внимателни към сигналите за въздушни нападения, тъй като регионът отново е атакуван от врага с ракетни удари“.

„Веднага щом бъде обявена алармата, трябва незабавно да се скриете в подслон“, се казва в съобщението.

В резултат на обстрела е ранен мъж.

Освен това противникът изстреля ракета над Полтавска област сутринта на 7 май. Украинското ПВО я свали.

Не успя да свали ракета над Карловка, което доведе до щети на инфраструктурно съоръжение. За щастие няма пострадали и огънят е потушен.

С наближаването на 9 май, който е една от най-важните военни дати за Русия, всички украинци са призовани да не пренебрегват сирените за тревога. 

Превод: БЛИЦ