Роман Авдеев е един от големите руски милиардери. Основният му актив е Московска кредитна банка, досега тя контролира повече от половината от пакета акции.

Притежава инвестиционната група „Инград“, възражда футболния клуб „Торпедо“ и също отглежда 23 деца, повечето от тях - 17 са приемни деца.

Роман израства в общински апартамент в Одинцово, близо до Москва. Докато учи в MPEI, той работи като пазач. Още тогава той има жена и дете, а животът им е труден.

По-късно ще признае, че именно заради този период решил да осинови колкото се може повече деца.

Авдеев се заема с бизнес по време на перестройката. През 1989 г. той открива първата си кооперация, а 5 години по-късно придобива Московската кредитна банка.

От 2006 г. предприемачът развива селското стопанство. Той е собственик на земеделското стопанство "Чернозем".

Авдеев е собственик и на агенцията за недвижими имоти Domus-finance, инвестиционната компания "Калий". През 2017 г.  придобива ФК Торпедо, с коъто се готви да се завърне във Висшата лига.

Авдеев има шест свои деца, осиновява още 17. Първите осиновени деца на Роман се появяват, когато той е 34-годишна възраст. Към този момент втората му съпруга се бори с рака, но тя подкрепя предложението на съпруга си да вземат близнаците Тим и Катя.

Сега Авдеев е женен за трети път. Съпругата му помага във всичко, отглежда децата си от минали бракове и осиновените.
Роман твърди, че се решил да осинови деца, когато разбрал, че помагането на сираци е безполезно. 

Всички деца на Авдеев - от ранна възраст, едновременно учат руски и английски език. Предприемачът счита възпитанието им за ключов старт в живота им.

Основното нещо в работата с тях Роман нарича доверие. Всяко дете получава богати възможности за саморазвитие, защото олигархът не планира да им остави наследство.

Според него той инвестира много в децата, дава им първокласно образование и възпитание и това трябва да е достатъчно.

В бъдеще те ще трябва да избират своя собствен път, за да постигнат успех. Само тогава в живота им всичко ще се нареди добре. Авдеев подчертава, че винаги е готов да помогне, но никога няма да направи нещо за тях просто ей така.

Милиардерът разкрива, че е решен да дари богатството си за благотворителност, по-специално за решаването на проблемите на сираците в страната.