Изпълнявайки поредната си бойна мисия, многоцелевите ударни хеликоптери Ми-35 разбиха командните пунктове и бронирана техника на Въоръжените сили на Украйна. За това разказва летецът на хеликоптер и командир на екипаж на Ми-35 Николай пред чуждестранни медии.

„По време на специалната операция в Украйна армейската авиация продължава да изпълнява задачи по унищожаване на военната инфраструктура на противника“, допълва пилотът.

„Разузнаването откри врага. Командирът постави задачата, ние я изпълнихме“, разказва пилотът Николай.

„Пилотите използваха техниката на издигане, която се използва за изстрелване на неуправляеми самолетни ракети по цели, разположени на голямо разстояние от хеликоптера“, допълва войникът.

„Ми-35 се движи със скорост над 200 километра в час на височина само 5-7 метра, пред горски пояс рязко вдига носа си, набирайки височина, и стреля“, разказва Николай.

Бойна работа на екипажите на многоцелеви ударни хеликоптери Ми-35 от армейската авиация на Западния военен окръг по време на специална военна операция

"Целта, според пехотата, е унищожена. Задачата е изпълнена", каза командирът на екипажа на хеликоптера.

„Всички полети се извършват на изключително ниски височини, така че противникът да не може да засече бойни машини до последния момент“, допълва пилотът и уточнява, че Ми-35 правят по няколко излета на ден, тъй като постоянно идват нови цели от разузнаването.