Руските въоръжени сили нанасят удари по позициите на ВСУ със самоходни оръдия "Акация" и гаубици "Мста-Б". Кадрите от изпълнението на тази бойна мисия в зоната на руската спецоперация в Украйна бяха публикувани в Telegram канала на Министерството на отбраната, предават световните агенции.

"Батареите от самоходни оръдия "Акация" и гаубици "Мста-Б" от закрити огневи позиции нанесоха удари по струпаната жива сила и техника на въоръжените сили на Украйна“, съобщават представители на ведомството.

Според тях задачата е изпълнена, като част от артилерийския ескорт на настъплението на частите на Западния военен окръг по позиции на противника. Точната зона за изстрелване на боеприпаси не е посочена.

Министерството на отбраната съобщи също, че кадрите, заснети на видео, са унищожили колона на ВСУ, състояща се от бойни машини на пехотата и тежки колесни машини с личен състав.

На кадрите се вижда, че оборудването е монтирано в горска местност и е маскирано със специален плат и клони. Видеото включва процеса на подготовка за изпълнение на удари, както и самите кадри от различни ъгли.

Според представители на Министерството на отбраната, преди да изпълнят задачата, руските въоръжени сили са изяснили позициите на ВСУ с помощта на дронове.

Превод: БЛИЦ