Жега е, вече настъпи астрономическото лято и вече мнозина българи са започнали отпускарския сезон, или просто отскачат за уикенда на море в Гърция.

Такъв е случаят и с наша читателка, която заедно със семейството си е избрала да прекара уикенда в най-близкото населено след ГКПП "Маказа" - Фанари.

Гърция е желана дестинация заради спокойните плажове, чистата вода и сравнително близкото разстояние, но в последните години обаче все повече хора я предпочитат, което накара гърците да вземат мерки.

Припомняме, че както БЛИЦ писа Гърция въведе нови мерки срещу презастрояването и пренасищането на плажовете с шезлонги заради туристическия наплив. 

Но дали това, което е записано като мерки се спазва, и наистина ли е толкова пренаселена южната ни съседка. Освен това се появи информация, че освен ограниченията, наложени от властите, цените на стоки, услуги и дори глоби вървят нагоре.

Ето как изглежда плажът на Фанари: 

В едно от многобройните заведения в градчето са предпочели да привлекат български туристи като им предоставят и меню на български. А това са цените:

 

 

Привечер разходката е задължителна.