Публикувано е видео от атаката на руски комплекс "Щурм-С" върху украински бронетранспортьор.

По време на боевете в едно от направленията руските военни бяха принудени да използват руския комплекс "Щурм-С" срещу украинската армия. 

Работата на последния в рамките на специалната операция, всъщност не беше рекламирана. Въпреки това, както се оказа,  "Щурм-С" демонстрира невероятна ефективност, буквално разкъсвайки украинската бронирана техника, което бе записано на видео.

На видеозаписи, заснети от руските военни, може да се види как руската система "Щурм-С" открива вражески бронетранспортьор и след като забелязва целта, изстрелва противотанкова ракета.

Няколко секунди по-късно екипажът на украинския бронетранспортьор забелязва ракета, която се приближава със скорост около 300 м/сек и се опитва да маневрира, за да я избегне.

След още няколко мига обаче ракетата попада точно в центъра на бронетранспортьора, като прави огромна дупка в него и го разкъсва на две части, както се вижда от съответния взрив.

Съдейки по времето на полета на ракетата украинският екипаж не е имал достатъчно секунди, за да се отдалечи. Ударът от разстояние около 5 километра обаче осигури на руските военни доста сериозно предимство - то не издаде местоположението на комплекса, изключвайки удар по него.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук