Лидерът в президентската надпревара в Украйна - Владимир Зеленски, може да бъде убит още преди втория тур, смята известният журналист, тв водещ и коментатор Максим Шевченко, цитиран от осведомителните агенции. "Зеленски вече стана политик. Той вече не е само шоумен и има огромен брой избиратели", казва Шевченко.

Според журналиста Зеленски е кандидат, който иска мир, а не  война.

"Но внезапно преди втория тур на президентските избори Зеленски може да бъде убит. Възможен е и този вариант”, твърди Шевченко. И обяснява мрачния сценарий с факта, че Украйна е пълна с оръжия и с много закоравели престъпници, а подобно развитие може да бъде с цел за съзнателна дестабилизация.

Тогава, според прогнозата на Шевченко, в Украйна ще започне гражданска война.

В същото време журналистът признава, че има и оптимистичен сценарий.   


“Тимошенко може да подкрепи Зеленски. 
Тогава Зеленски ще стане президент и тя ще стане премиер. Това ще бъде сериозна стъпка", подчертава Шевченко. 


 


Същевременно ЦИК на Украйна обяви резултатите от първия тур на президенските избори след почти 100% обработени протоколи. Зеленски запазва голямата си преднина пред Порошенко, чийто резултат падна под 16%.

Според анализатори голямата изненада на изборите е успешното представяне на опозиционния кандидат Юрий Бойко.

В този час класираната на трето място Юлия Тимошенко дава пресконференция в Киев и обвини директно Порошенко в груби фалшификации, предава УНИАН. 


Тимошенко отбеляза, че резултатите от изборите, които касаят "конкретно Порошенко са фалшифицирани и той не може да участва във втория тур на изборите, тъй като се е промъкнал до там по нечестен начин". Тя посочи и конкретните фалшификации, които са били извършени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ