Силно земетресение - с магнитут 5.4 по Рихтер разлюля здраво Източен Лос Анджелис в 11:47 местно време. То бе усетено в цяла Южна Калифорния.
Първоначално силата на труса бе определена с 5.8 по скалата на Рихтер, но по-късно от Геологическия институт в града дадоха реалните данни. Жертви и разрушения няма. На няколко места изби вода от земята и има счупени стъкла.
В Даун Таун, където са небостъргачите, трусът бе усетен доста силно. Санта Моника също бе ратърсена силно. Епицентърът на земетресението е 7.6 мили в дълбочина. За щастие трусът продължи само 30 сек., затова разрушения няма. Последваха 27 вторични затихващи труса.

Кореспондентът на  БЛИЦ  в Западен Лос Анджелис, която е потърпевша,  заяви: "Усети се доста силно. Прилоша ми от люлеенето, зави ми се свят. В началото удари по-слабо и тъкмо се питах какво става, и разлюля доста остро и силно, дори загубих равновесие. Лампите се люлееха, вратите на кухненските шкафове се отвориха самички".
Съдейки по вида земетресение, сеизмолозите не очакват нови и с по-голяма сила засега. Всички самолети, влакове и метрото се движат по график, но се правят проверки за пропуквания на релсите и настилката на пистите на всички летища. /БЛИЦ