Синът на английската кралица Елизабет II - принц Андрю, защити дружбата си с финансиста педофил Джефри Епстайн. Той заяви, че бившият му приятел нито веднъж не е давал поводи за подозрение.

Официалното си изявление принцът направи на 24 август, съобщава Би Би Си.

Погледите на всички медии се насочиха към сина на английската кралица след самоубийството на милиардера. По данни на различни източници, двамата са били големи приятели.  

Скандално: Личната "мадам" на Епстайн ходила на тайни посещения при принц Андрю СНИМКИ

В тази връзка принц Андрю заяви, че е не знаел за „подобно поведение” на бившия си приятел и пожела да разясни подробности около отношенията си с покойния.

„Запознах се с г-н Епстайн през 1999 година. За всички тези години съм го виждал рядко, не повече от веднъж годишно. Гостувал съм в няколко негови резиденции. Но нито веднъж не съм виждал нещата, в които го обвиняват. Не знаех що за човек е. Изпитвам огромно съчувствие към всички, които са пострадали от действията и поведението му”, заяви принцът.

Скандалът ескалира! Принц Андрю заснет в имението на педофила Епстайн ВИДЕО 

Срещата си с Епстайн малко след освобождаването му от затвора през 2010 г. Андрю определя като „грешка”.

По-рано в медиите се появиха снимки на принца с една от секс робините на Епстайн – 17-годишната Вирджиния Робъртс, върху чиито показания следователите започнаха разследване срещу педофила. Младата жена заяви, че е имала отношения и с принца.

Самият той обаче отрича твърденията й. По думите му, той „никога не е харесвал млади жени”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ