Бившият крал на Испания Хуан Карлос I е бил инжектиран с женски хормони, тъй като необузданият му сексуален нагон е представлявал опасност за държавата, твърди испански полицейски началник.

Бившият полицейски комисар Хосе Мануел Вилярехо, който е подсъдим за изнудване и корупция, твърди, че на опозорения бивш държавен глава са били давани лекарства от испанските тайни служби, за да "намалят либидото му".

70-годишният мъж твърди, че Хуан Карлос е бил инжектиран с "женски хормони и инхибитори на тестостерона".

Той е заявил по време на парламентарно изслушване, че за държавата се е превърнало в "проблем това, че той е бил толкова пламенна страстна личност", съобщава The Times.

Вилярехо твърди, че зад предполагаемата идея стои бившият шеф на Националния разузнавателен център (CNI) и близък съюзник на бившия монарх Феликс Санс Ролдан.

Но Ролдан отрича да е играл каквато и да е роля в прилагането на хормоните, като твърди, че е научил за това едва когато бившата любовница на Хуан Карлос, Корина Сайн-Витгенщайн, му е казала.

През 2016 г. тя е записана от Вилярехо да казва, че хора от кралското обкръжение са давали на Хуан Карлос "много женски хормони, за да му отнемат силата".

"Те му отнеха всичко, той не можеше да бъде нито с жена, нито с каквото и да е", казва бизнесдамата, която е имала афера с него от 2004 до 2009 г. по време на кралския му мандат.

Сайн-Витгенщайн твърди също, че френски лекар е потвърдил това, като е проверил лекарствата му, както и че след операция през 2011 г. са му давани прекалено много сънотворни.

Бившият шеф на тайните служби Вилярехо твърди, че медицинските доклади показват, че след операцията е имало следи от "тестостеронови инхибитори".

Бившата любовница на Хуан Карлос е въвлечена в съдебна битка с него и испанската CNI на фона на дело за пране на пари в Швейцария и твърдението ѝ, че е била незаконно поставена под наблюдение.

Съдилищата разследват дали Сайн-Витгенщайн е получила пари в брой, след като се твърди, че любовникът ѝ е спечелил тайна комисиона за това, че е помогнал за спечелването на саудитска железопътна сделка на стойност 6 млрд. паунда.

Бившият крал е изправен пред още две отделни наказателни разследвания в Испания, но той напусна страната, след като бе въвлечен в множество корупционни скандали.

Единият от тях е свързан с използването на кредитни карти, свързани с чуждестранни сметки, след абдикацията му през юни 2014 г., когато той загуби конституционната си защита срещу наказателно преследване като действащ монарх.

Превод и редакция: БЛИЦ