Руските военни унищожиха още един склад за боеприпаси на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област.

Съдейки по силата на експлозията, ударът е нанесен с авиационни бомби. Засега обаче има доста въпроси относно това какви бомби са използвани за удара. Това се дължи на факта, че напоследък активно се използват планиращи бомби, а малко по-рано беше съобщено и за използването на вакуумни бомби, пишат чуждестранни издания.

Експлозията беше толкова силна, че на мястото на удара се образува огромен огнен купол, а "гъбата" от експлозията се издигна на височина от няколкостотин метра. Кадрите ясно показват последствията от унищожаването на склад за боеприпаси на десния бряг на Херсонска област. Съдейки по идентифицирания район, може да се говори за селището Берислав, където вече са унищожени складове с военна техника и боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна.

Мощна ударна вълна, генерирана както от самия взрив, така и от детонацията на боеприпаси, реално прочисти района в радиус от почти 200 метра. Това показва, че става дума за много голямо количество боеприпаси, използвани от въоръжените сили на Украйна за обстрел на левобережната част на Херсонска област и други региони под руски контрол.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук