Куриозната случка отново илюстрира, че зарядната инфраструктура изостава от продажбите

Електромобилите стават все по-популярни, но инфраструктурата за зареждане въпреки всички усилия не напредва със същото темпо. Понякога това води до абсурдни сцени като тази в Лейк Уърт, Флорида, където собственик на Tesla 3 вкара колата си насред моравата на напълно непознат човек, най-безцеремонно опъна дълъг кабел през двора му и цяла нощ краде електричество от него.

По-късно собственикът обяснил, че отивал на парти у приятел, когато батерията на колата му паднала до критично ниво. Затова решил да я зареди при първа възможност.

Собственикът на къщата Фил Фромени разказва, че бил събуден рано сутринта от позвъняване от градинаря си, който настоявал той да премести бялата си Tesla от моравата. Фромени отговорил, че няма бяла Tesla, и после видял сцената отвън.

Изчакал няколко часа собственикът на колата да се върне, преди да повика полиция. Накрай полицаите издирили нахалника по регистрационния номер, той дошъл, прибрал си колата, не се извинил и не предложил дори цент компенсация за ползваното електричество.