В специални капсули, напомнящи началото на COVID пандемията, бяха транспортирани от остров Кефалоня за Атина снощи 29-годишният мъж, който е показал симптоми на едра шарка, както спътничката му

В събота вечерта C-130 на гръцките ВВС кацна на летището на Кефалония, за да вземе двойката туристи, които бяха диагностицирани със симптоми, напомнящи едра шарка.

Медицинският персонал, беше в специални униформи и прие двамата пациенти, които бяха поставени в стерилни транспортно-изолационни капсули EpiShuttle, които също така защитават медицинския персонал по време на транспортирането на заболелия.

Пациентът със симптоми на едра шарка е от румънска националност, който отскоро живее в Лондон. Той е пристигнал от Лондон с приятелката си на почивка. 

Двойката беше откарана в болница "Атикон", уточнява "Труд". Там те бяха приети от служителите на г-н Циодрас, тъй като професорът стана ръководител на екипа от учени, които ще се занимават с първия случай на заболяването, появило се в Гърция сред туристи в Кефалоня.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!