По време на срещата руският президент Владимир Путин и държавният секретар на САЩ Майк Помпео са обсъдили редица въпроси от дневния ред, както и международните проблеми. За това разказа помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков, съобщават световните издания.
Обсъдени са някои въпроси на стратегическата стабилност, разоръжаването и актуалните регионални проблеми - ситуацията около Сирия, Северна Корея, Афганистан, Либия, Иран и Венецуела, отбелязал е Ушаков.

Според неговите думи, руският лидер е изразил надежда, че американската администрация ще изясни идеите пред ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп по стратегически въпроси на стабилността, а също така е изразил разочарование от решението на САЩ да се оттегли от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие.

Освен това, страните са потвърдили договореността между президентите за започване на диалог между Министерството на външните работи на Русия и Държавния департамент на САЩ по въпросите на стратегическата стабилност и обещаха да обсъдят изчерпателно Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия и Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие.

Превод и редакция: БЛИЦ