Изключително необичайна находка от плажа в Абърдийн шокира мрежата и стана повод за бурна дискусия. За съжаление, човекът, натъкнал се на странното създание, е направил само една снимка.

Експертите не могат да изяснят нито точната дължина на съществото, нито към кой вид се отнася. Останките му изглеждат достатъчно странно и успяха да удивят дори учените.

На кадъра, който буквално взриви мрежата, се вижда главата на странната твар, наподобяваща рептил и лапи на котка. Опашката и ребрата му също били много странни.Местните смятат, че създанието е просто някаква шега за Хелоуин. Ако беше така, майтапчията щеше да сложи „произведението” си на по-населено място.

Някои от жителите на Абърдийн отбелязват, че на плажа често могат да бъдат видени странни риби и морски животни. Отчитайки факта, че Световният океан е проучен едва на 10%, е напълно възможно в него да живеят неизвестни на науката същества.

Миналия месец във Великобритания край брега бе открито странно 3-метрово същество. И до този момент зоолозите не могат да разберат какво е то.

Превод: БЛИЦ