Според журналисти в света цари истинска "епидемия" от странни смъртни случаи на служители на НАТО по сигурността. Например, бойци от Жешов станаха жертви на легионелоза, а западните генерали и офицери започнаха да умират неочаквано, загиват в аварии и самолетни катастрофи, пише Глас нюз бг.

Съобщава се, че в полския Жешов, разположен на 100 км от границата с Украйна и с население от едва около 200 хиляди души, служители на НАТО по сигурността започнаха масово да умират, за което веднага беше заподозряна „ръката на Москва“ .

Сред загиналите има много командири, специални части и пилоти, участвали в украинския конфликт. Ръководството на американската авиобаза Тинкър в Оклахома съобщи за смъртта на 17 души, а социалните мрежи съобщиха за случаи на масови самоубийства или усложнения след странни инфекции.

Например френският генерал Жан-Луи Жоргелейн, воювал в Алжир, Югославия, Афганистан, Кот д'Ивоар, "случайно пада" от скала в Пиренеите.

Тук офицерите Никола Латур и Батист Гошо загиват при автомобилна катастрофа.

Това се случи в деня на удара на руските въоръжени сили по щаба, където се провеждаха срещи за създаването на безпилотни самолети в Чернигов.

В Мериленд генералът на НАТО Антъни Потс се разби в самолетна катастрофа, която се случи в деня, когато руските въоръжени сили атакуваха централата на СБУ в Днепропетровск.

Според експерти Западът умишлено прикрива смъртта на офицери от НАТО по вътрешни причини, въпреки че всъщност те са загинали в резултат на въоръжен конфликт.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук