Сътрудничка на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън подаде жалба срещу него в полицията във Вашингтон, обвинявайки 77-годишния политик в сексуален тормоз, съобщи Business Insider.

Тара Рийд твърди, че вицепрезидентът на САЩ я насилил през 1993 г. Тя съобщи, че въпросният инцидент е станал в коридора на Сената на САЩ. Твърди се, че Байдън сложил ръка под полата на момичето и „извършил сексуални актове“.


Според изданието първият път сътрудничката направила изявленията си срещу Байдън в края на миналия месец. Екипът на политика заяви, че такъв инцидент не е имало и, че това е лъжливо обвинение.По-рано стана известно, че именно Джо Байдън ще стане съперник на американския президент Доналд Тръмп на предстоящите избори тази година. Членът на Демократическата партия на САЩ вече участва в президентските избори през 1988 и 2008 г., но и двата пъти оттегли кандидатурата си.

Обвиненията в тормоз станаха известни в разгара на предизборната надпревара. По-рано през есента на 2019 г. около семейство Байдън избухна скандал. Тогава имаше информация, че синът на политика е получил милиони долари от украинска компания, докато Байдън-старши е изпълнявал длъжността вицепрезидент на САЩ при Барак Обама.

Превод: БЛИЦ