Едва ли някой бе искал да е на мястото на симпатичните британски младежи Рейчъл Кенеди /19/ и Лиъм Макгроън /21/, които останаха „с разбити сърца“ не поради нещастна любов, а поради рядък карък, пише bg-voice.com

Младата двойка играела в лотарията EuroMillions и от 5 седмици ползвала едни и същи числа – 6, 12, 22, 29, 33, 6 и 11. Те ги пускали редовно, като по недоглеждане пропуснали само веднъж – в петък, когато числата излезли и щели да им донесат 182 милиона лири от джакпота.

При прегледа на акаунта й сърцето на момичето подскочило, когато получило съобщение, че има „печелившо съвпадение“, но скоро Рейчъл разбрала, че е станал провал и как се е случил.

Студентката в университета в Брайтън се обадила на Лиъм и на майка си си, а после и в лотарията, мислейки, че е спечелила 182 милиона лири.
Разочарованието било тежко, когато оттам потвърдили, че числата й печелят, но й обяснили, че поради липса на средства билетът не бил закупен. Според Рейчъл, Лиъм било по-разстроен от загубата дори от самата нея.

Двамата се чувствали „с разбити сърца“ и сега смятали обичайните си числа за каръшки и са ги сменили.

Таза драма става ден след друг куриоз – британска тийнеджърка пропусна да удари джакпот от 178 милиона лири, като всичките й числа се различаваха само с по 1 от реално излезлите.

19-годишната Тейла Октейви от Източен Лондон имала 05, 13, 24, 45, 49 – 06 11. Излезлите числа били 04 12 25 46 48 – 07 12.
Момичето заяви пред „Сън“, че се чувства „опустошено“. По думите й да се спечели от лотарията е почти небъдна работа, но да си толкава близо е „съсипващо“.

Рейчъл обясни как е станало това нещастие – тя била настроила своя акаунт автоматично да купува билети от лотарията за всяко теглене, но когато бил направен опит за плащане в петък, в акаунта по невнимание нямало достатъчно пари.