Руските войници продължават да бягат от военните части. Около 80 руски бойци са дезертирали в завзетия от руските сили Лисичанск в Луганска област, а около 30 души от ЧВК "Вагнер" са дезертирали в района на Бахмут в Донецка област, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от "УНИАН".

„Около 80 души от подразделението „Буря-z“ на руските войски дезертираха в Лисичанск, Луганска област. Те напуснаха самоволно бойните си позиции.

- Също така в района на Бахмут дезертираха около 30 души от ЧВК „Вагнер“, които също така самоволно напуснаха бойните си позиции, като същевременно са откраднали военна техника“, се казва в съобщението.

След поражение на въоръжените сили на Украйна в предполагаемото контранастъпление, руските военни ще тръгнат в посока Одеса и Харков, за да превземат тези градове.

Бившият съветник на Пентагона Дъглас Макгрегър е споделил това вероятно развитие на събитията в своя блог в YouTube.

„Руснаците чакат нов прилив на енергия от украинците, ново настъпление, която те ще неутрализират. След това мисля, че ще се насочат към Одеса и Харков и ще завземат тези градове“, казва той.

В интервю с журналиста Стивън Гарднър бившият съветник на шефа на Пентагона също така казва, че руското командване е подготвило най-добрите си сили за противопоставяне на бойците от Въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението. Според него в момента руските въоръжени сили вероятно са по-силни от всякога.

Руските войски са разбили противниковите позиции в Авдеевско направление, изненадвайки въоръжените сили на Украйна. Една от атаките започна с удари на боен дрон - зарядът попада право в целта - в укритието на противника.

След това въоръжените сили на Руската федерация откриват минометен огън и започват да стрелят с артилерия, съобщават световните издания.

Според информацията, по подобен начин е унищожена една от сградите в посоченото направление, където преди това се е намирал личният състав на ВСУ, както и гараж с техниката им.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук