Неизвестен звяр е нападнал стопанство в руския град Благовещенск. Инцидентът е станал преди дни. Жертва на хищника са станали около 14 заека и 20 кокошки. Очевидци споделят, че всички животни са били обезкървени и изкормени.

„Който има домашни животни – да внимава много. Нощем броди чупакабра и изпива кръвта им”, предупреждава местна жителка.

В края на юли жителите на селце край Смоленск се оплакаха от неизвестно животно, което смуче кръвта на говедата и домашните им животни, а месото остава непокътнато. Местните са уверени, че става въпрос за чупакабра, която може да прескача 2-метрови огради, да скача по покривите и да убива животни.

Чупакабра  е същество, обитаващо, според легендите, южните части на Северна Америка, Централна Америка и Южна Америка. Сведенията за съществото идват от Мексико, Панама, Пуерто Рико и САЩ (Тексас и Колорадо).

Според очевидците то представлява невисоко същество, което напада нощем кози, крави и овце и пие кръв, като това ги умъртвява. Някои разказват, че напада и хора, като ги отвлича в гората, където никой не знае какво става с тях.

Първи сведения за чупакабра са записани през 1990 в Пуерто Рико, Перу, Чили и Хондурас, а по-късно и в САЩ, Мексико и Панама.

Според Мустафа Сирачки в университета в Мичигън, чупакабра е подивяло куче болно от краста, а не извънземно същество.