Създателят на ужасяващата кукла Момо, която предизвикваше деца да се самоубият, разкри, че тя вече не съществува. 43-годишният японец Кейсуке Аисо се чувствал отговорен за сплашването на децата и страшната тенденция, която плъзна из интернет. Припомняме, че Момо приканваше деца да се самоубиват по брутални начини чрез видеоклипове, които се появяват докато гледат детски филмчета в Youtube.

Той съобщи пред The Sun, че родителите не трябва да се тревожат повече, защото Момо е мъртва! 

"Куклата вече не съществува. Тя не бе предназначена да живее дълго. Беше гнила и я изхвърлих. Децата могат да са сигурни, че Момо е мъртва и проклятието си е отишло", разкрива скулпторът Аисо пред британската медия. 



Майка разказа ужасяващи подробности за новата опасна игра Момо, която кара децата да се самоубиват 

Куклата, която е била направена от каучук, е отишла в боклука още миналата есен. Единственото, което е останало от нея е едното й око, което Аисо смята да сложи в по-нов модел. 

Оригиналното име на Момо е било Майката птица. Тя е била конструирана през 2016 година и е била изложена в японска галерия. Тя е била заснета там от създателите на ужасяващото предизвикателство, които все още не са известни. 

Въпреки, че опасната игра караше малки деца да се самоубиват и самонараняват, властите на Великобритания твърдят, че няма доказателства, че деца са се наранили в следствие на играта. Въпреки това, стотици хиляди малчугани бяха ужасени от лицето на куклата Момо и редица училища в Кралството предупредиха родителите за самоубийственото предизвикателство в интернет, на което наследниците им може да попаднат. 

Аисо твърди, че се чувства зле заради болката, която е причинил на толкова много деца, но се радва, че изкуството му е видяно от целия свят. 

"Изпитвам смесени чувства към хората, които са създали предизвикателството. От една страна ми причиниха много проблеми, но от друга страна работата ми бе видяна от целия свят", казва още създателят на Момо. 

"Смятам, че трябва да се радвам за това. Създадох произведение на изкуството преди три години, но тогава то не предизвика никакво внимание и бях много разочарован. Когато Момо се появи, се зарадвах, че набира популярност. Бях доволен. Жалко, че използваха куклата по този начин. Хората не знаят историята й и очевидно децата се страхуват от нея. Чувствам се виновен за това. Собствените ми ръцете създадоха много проблеми", добавя в заключение Аисо. 

Превод: БЛИЦ