Непрекъсваща поредица от кървави нападения с хладно оръжие през последните седмици засили още повече тревогите от нарастващите престъпления от този тип, извършени от бежанци. Фактът, че получилите убежище тийнейджъри са най-честите извършители на подобни престъпления наля вода в мелницата на крайно-десните критици на настоящото германско правителство, пише германската редакция на електронното издание The Local.
Във вторник сутринта, животът на 24-годишна жена продължава да виси на косъм, след като тя бе намушкана в събота в град Бугведел в Долна Саксония. След направената й спешна спешна операция, тя бе поставена в изкуствена кома. Жената и нейното гадже са влезли в разправия с трима тийнейджъри от Сирия. Когато ситуацията започва да излиза от контрол, жената се опитва да се намеси, но един от младите бежанци вади нож и я пронизва. В същия ден, 15-годишен ученик е наръган по време на масов бой на около 20 тийнейджъри в Бохум.

Четете още: Полицейски доклад от Германия разкри страшни цифри, свързани с бежанците и изнасилванията 

16-годишен сириец е арестуван по случая. Един ден по-рано, на централната гара във Висбаден спор прераства в побой между две групи мъже. Един от тях вади нож и наръгва трима от противниците си. Оказва се, че нападателят е от Афганистан. Серията от кървави инциденти през уикенда включва и две убийства чрез наръгване, а поне едно от тях е мотивирано от ревност. „Ножовете стават все по-дълги, а нападателите все по-млади. Броят на нападения с нож, извършени от получили убежище, нараства постоянно“, констатира Алис Вайдел, един от лидерите на парламентарната група на „Алтернатива за Германия“, чрез съобщение във Фейсбук.

Четете още: Меркел най-накрая си призна: Има зони, в които не влизат дори полицаи  

Говорителят на германския полицейски съюз Дитмар Шлиф заяви пред ДПА във вторник, че все повече млади бежанци се движат с ножове. „Ставаме свидетели на опасна тенденция – сега за части от секундата може да се развие заплашваща живота ситуация“, заяви той. „Трябва да сме наясно, че подобни атаки се случват изключително често и трябва да знаем кой е най-честият им извършител, за да можем да реагираме по-адекватно, когато това се случи", добави Шлиф.

Четете още: Задава се страшна напаст! Залива ни нова вълна от 6 милиона бежанци