Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев нарече италианския министър на отбраната Гуидо Крозето „рядко срещан чудак“ заради думите, че Западът доставя оръжие на Украйна, за да предотврати уж Трета световна война. 

Той обясни на шефа на Министерството на отбраната, че такъв конфликт определено няма да започне от танкове и изтребители, пишат чуждите агенции.

„Някакъв италиански министър на отбраната нарече доставката на бронирани превозни средства и други оръжия на Украйна като предотвратяване на трета световна война. Рядък чудак. Съседите на талантлив министър от зло мъгливо кралство с имперски комплекс отидоха още по-далеч. Те казват, че всички оръжия, които има НАТО, трябва да бъдат предоставени „веднага сега“ на Киев“, написа политикът в телеграм канала.

Медведев подчерта, че всичко това се сервира под соса на необходимостта „да се предотврати експанзията на Русия и отново световна война“. Но в това няма никаква логика, защото ако започнат мащабни военни действия, то не на танкове и бойци, отбеляза политикът. „Тогава със сигурност всичко ще е в руини“, заключи той.

По-рано върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел се похвали, че през последната година ЕС е предоставил на Украйна военна, финансова и хуманитарна помощ на стойност 49 милиарда евро.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук