Полицията в Гърция задържа четирима души по подозрение в мародерство в едно от селищата, разположени източно от Атина, които сериозно пострадаха в резултат на горските пожари, съобщават местни медии. По данни на източниците, четиримата души са на възраст между 22 и 26 години.

 

Те са задържани в населения пункт Неос Вутсас, след като са проникнали в къща, евакуирана заради пожарите.  

Междувременно в Гърция спасителите продължават да претърсват овъглените домове и коли, докато броят на жертвите на огнената стихия, ударила Гърция, продължава да расте. По последни данни броят на загиналите е над 80, а на ранените гони 200, предават гръцки медии.


Само в БЛИЦ! "Липсващите близначки" - най-мистериозната и сърцераздирателна история от библейския ад в Гърция (СНИМКИ) 

Мнозина се опитаха да потърсят спасение от пожара в морето, докато подклажданите от силния вятър горски пожари превръщаха в пепел домовете и покъщнината им в курорта Мати, разположен източно от Атина. "Мати повече не съществува", каза кметът на разположения наблизо град Рафина Евангелос Бурнус. По думите му, изгорели са над 1000 сгради и над 300 автомобила.  

По думите на кмета на Маратон, Иляс Псинакис, около 3000 домове са били унищожени от пожарите в морските курорти Мати и Рафина. Той също се ожали, че и неговият дом бил изгорял.  

Кошмарна СНИМКА (18+) на обгорялата българка Елена в огнения гръцки ад! 

Мати е популярен курорт сред туристите, по-специално сред децата и пенсионерите.  

Ветрове със скорост над 100 километра в Мати са довели до "силното разпространение на пожара" из курорта. 

Местните казват, че в понеделник Мати е бил курортен рай, а сега прилича на сцена от постапокалиптичен филм.  
Превод и редакция: БЛИЦ