Американският щат Минесота подаде жалба срещу полицията в град Минеаполис за нарушаване на човешките права заради смъртта на Джордж Флойд. Размириците, които продължиха седмица и в които загинаха 11 души, а стотици бяха ранени, вече утихват и постепенно стават мирни. В родния град на убития тъмнокож мъж - Хюстън, се проведе марш в негова памет.

Около 25 000 души се събраха, за да почетат паметта на Джордж Флойд. Събитието беше организирано от местни рапъри и негови приятели. Погребението е насрочено за следващата седмица.

Въпреки че демонстрациите започват да стават мирни, все още на някои места има бунтове. Полицията в Ню Йорк арестува 200 души през изминалата нощ. А президентът Доналд Тръмп отправи остра забележка към губенатора Андрю Куомо заради ситуацията.

"Хаосът, беззаконието и разрушенията превземат Ню Йорк. Кога губернаторът Куомо ще поиска помощ от федералното правителство? Ню Йорк е напълно извън контрол. Трябва да се сложи край на безредиците", написа Тръмп в Twitter.

В Орландо, Флорида, около 2 000 души се събраха на мирен митинг и се отправиха към кметството. Около 1600 военнослужещи са разположени в околностите на Вашингтон, където избухнаха протести и размирици.

В Сиатъл демонстранти застанаха пред полицейския кордон с чадъри, за да се предпазят от използваните от полицията лютив спрей и сълзотворен газ.