Бившият американски президент Доналд Тръмп посочи, че решението му да затвори граници с Китай в началото на пандемията не е подкрепено от Антъни Фаучи, както и с използването на маски за защитни мерки. "Д-р Фаучи обаче се превърна в радикален защитник на маските", добави Тръмп.

Опасни експерименти се провеждат в лабораторията в Ухан! Помпео разкри какви


Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп направи изявление в четвъртък, в което заяви, че администрацията на неговия предшественик Барак Обама "глупаво" е предоставила финансиране по грантови програми на Института по вирусология в Ухан. Тръмп също заяви, че Китай трябва да плати 10 трилиона долара за причинени от пандемията щети, предаде АП.

"Кореспонденцията между д-р Фаучи и Китай говори твърде силно, за да може някой да ги игнорира. Китай трябва да плати десет трилиона долара на Америка и на света за причинената от тях смърт и разрушение!", това написа Тръмп.

Той също така отбеляза, че незабавно е прекратил финансирането за Ухан: "Когато чух за това, казах "Няма начин". Какво знае д-р Фаучи за изследването на "печалбата на функция" и кога го знае?".