Въпреки притесненията на някои американски конгресмени, президентът Доналд Тръмп смята, че отношенията между Русия и Америка трябва да се движат напред. Това заяви пред РИА „Новости” съветникът на новия американски президент по външната политика Уалид Фарес.
По думите му, много американски законодатели отбелязват спорния характер на отношенията между двете страни, както и „многобройните проблеми от миналото, които продължават да съществуват и до днес”.

„Тръмп разбира безпокойството на някои членове на Конгреса, но казва, че се намираме на нов етап и трябва да се движим напред", отбелязва Фарес.
 
След победата на Тръмп на президентските избори много политици, бизнесмени и експерти заговориха за възможно смекчаване, дори и отмяна на американските санкции по отношение на Русия още през тази година. Оживена дискусия за възможното стопляне на отношенията между Москва и Вашингтон се разгърна на Международния икономически форум в Давос, където руската делегация проведе редица срещи с инвеститори и политици от САЩ.