Новият президент на САЩ Доналд Тръмп изглежда не се съмнява ни най-малко, че ще изпълни обещанието си да "върне величието на Америка" и вече поиска да бъде регистриран новият му лозунг за следващите избори през 2020 г.: "Да съхраним величието на Америка", предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Тръмп е поискал регистрация на този лозунг като запазена марка в Американската служба за интелектуалната собственост два дни преди да положи клетва миналия петък.
Искането за регистрация е от името на нюйоркската компания "Доналд Дж. Тръмп президент" и се отнася за всякакво използване на лозунга "Да съхраним величието на Америка" (Keep America Great), посочва АФП.

Тръмп обяви този лозунг миналата седмица в интервю за "Вашингтон пост". Той прекъсна събеседването, за да извика юрист, на когото поръча веднага да поиска регистрация на фразата.

Той обясни, че идеята за лозунга в кампанията му през 2016 г. - "Да върнем величието на Америка" - му дошла на 7 ноември 2010 г., след преизбирането на Барак Обама за втори мандат.