Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна военната болница "Уолтър Рийд" в щата Мериленд, където от петък се лекуваше от COVID-19 и се отправи за Белия дом, където ще продължи възстановяването си, съобщиха световните агенции.

С предпазна хирургическа маска на лицето, Тръмп слезе по стълбите на медицинския център и вдигна палец, преди да се качи в черен автомобил, а след това на хеликоптер за Белия дом.

Малко преди да излезе от болницата президентът написа в "Туитър", че скоро ще се върне в предизборната кампания.

Тръмп призова във видеопослание американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън, след като пристигна в Белия дом от военната болница, където бе лекуван от COVID-19, съобщиха световните агенции.

Макар лекуващите го лекари да казват, че той "още не се е оправил напълно", Тръмп се появи без предпазна маска във видеото.

Още с пристигането си в Белия дом той демонстративно свали маската си. Тръмп поздрави журналистите от президентския преспул, но не отговори на въпросите им, казвайки само: "чувствам се добре".

"Не се страхувайте от него (коронавируса). Ние ще го победим. Ние имаме най-доброто медицинско оборудване, най-добрите лекарства", каза Тръмп във видеопосланието си. "Не му позволявайте да се разпорежда с живота ви, излизайте навън, бъдете внимателни", добави той.