Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи с туит, че отменя планираната си пресконференция в рамките на на срещата на Г-20 "от уважение към семейство Буш" след смъртта на бившия президент Джордж Хърбърт Уокър Буш.

С нетърпение очаквахме да разговаряме с медиите преди да напуснем Буенос Айрес, защото имахме такъв страхотен успех в контактите си с различни страни и техните лидери на срещата на Г-20. Но от уважение към семейство Буш и бившия президент Джордж Х. У. Буш ще изчакаме да мине погребението, за да дадем пресконференция, написа Тръмп.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Тръмп заяви от Буенос Айрес, че Буш-старши е "вдъхнови поколения американци за служба на обществото"

По програма стопанинът на Белия дом предстои да се срещне до края на деня с германския канцлер Ангела Меркел, с турския президент Реджеп Ердоган и с китайския президент Си Цзинпин, преди да се върне във Вашингтон.

Американският президент отказа да говори с руския си колега Владимир Путин, но все пак двамата си "обмениха" няколко думи.

Заради смъртта на бившия президент Джордж Хърбърт Уокър Буш в сряда цяла Америка ще потъне в траур.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!