Учените направиха невероятно откритие, свързано с коронавируса. Оказва се, че смъртта му ще изисква влажна среда.

Към днешна дата опасното заболяване е диагностицирано при около 3,7  милиона души по света. Броят на пациентите се увеличава ежедневно, а статистиката на смъртта също е страшна.

Но експертите най-накрая успяха да установят какви точно условия са необходими за бързото унищожение на вируса.

Експертите от университета в Йейл са уверени, че различните нива на влажност ще повишат или намалят риска от коронавирусна инфекция.

Сухият мразовит въздух е отлична среда за възпроизвеждането на вируса и неговото бързо движение. Топлият и достатъчно влажен въздух прави коронавируса по-малко активен. Следователно през лятото рискът от заразяване с това заболяване е много по-малък.

В същото време учените обръщат внимание на факта, че всяка стая има свой микроклимат, който значително ще се различава от времето на улицата.

Акико Ивасаки казва, че повечето хора прекарват по-голямата част от времето си в закрито помещение, затова е важно да се следи микроклимата в него.

В същото време човек не трябва да се опитва да направи въздуха възможно най-влажен, защото той също се превръща в благоприятна среда за възпроизводството на вируса. Освен това, ако въздухът е твърде влажен, той може да остане на най-различни повърхности по-дълго.

Превод: БЛИЦ