Дрон се разби днес близо до обект на Газпром югоизточно от Москва. Изглежда, че става дума за неуспешно нападение на 110 километра от центъра на руската столица, заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, цитиран от Ройтерс.

Воробьов съобщи за случая малко след като руското министерство на отбраната обвини Украйна, че се е опитала да нанесе два удара с дронове през нощта в Южна Русия. Става дума за газоразпределителната станция станция "Воскресенск" близо до град Коломна.

 

 

Съдейки по кадрите от мястото, става въпрос за дрон UJ-22 Airborne украинско производство. Няма жертви и разрушения. ФСБ и други компетентни органи се занимават със ситуацията и няма опасност за населението.

 

 

Украйна не е поемала публично отговорност за нападения в Русия. Ако Киев е отговорен за случая, това би представлявал най-близкият до Москва украински опит за атака с дрон, откакто Русия нахлу в Украйна преди около година, отбелязва Ройтерс.

Публикации в социалните мрежи показаха сиви метални отломки от дрон на място, за което се твърдеше, че е близо до Коломна.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук